17 augusti 2012

Vattenavgång!

Mammaliv

Nu så! Vaknade kl 05.00 av att jag behövde gå på toa och när jag la mig ner igen så kände jag något varmt som kom sipprande. Tänkte först, vad va de, sedan fick jag en känning lite som ett tryck som släpper så jag kasta jag mig över kanten på sängen. Det vart helt blöt på golvet.
Jaha, då gick fostervattnet utbrast jag. En nyvaken Andreas sprang och hämtade en handuk och de fortsatte skvala från mig så jag gick in och ställde mig i duschen. Inga värkar bara små sammandragningar så jag tog en dusch och sa till Andreas att gå och lägga sig igen.
På förlossningen sa dem att jag skulle avvakta till 7.30 för att se om jag skulle komma in på en kontroll så jag ringde mamma och pappa så de kunde komma och hämta Lea.

Kl. 06.00 satt jag i soffan och tittade lite på tv och åt frukost och då kom en riäl omgång till så jag for upp för att inte förstöra den. Sammandragningarna fortsatte med mellanrum på ca 10 min.

Kl. 06.30 Kom mamma och pappa och när jag skulle hälsa på dem så kom de ytterligare en omgång.

Kl. 06.50 Kom första förvärken jag kände att jag kunde tima men den höll bara i sig i ca 15-20 sek och va inte så stark.

Kl. 07.00 kom det fjärde stora vatten avgången och som sagt de sipprar hela tiden i mellan dessa alla gånger så man undrar hur mycket de finns där i egentligen :P

Kl. 08.30 ringde jag förlossningen igen men förvärkarna har inte eskalerat så jag tyckte själv att jag kunde vänta ett tag till hemma. Inget kul att åka in för att konstatera att de är vattnet (som jag ändå vet att det är) för att sedan få åka hem igen. Dyrt med taxi också, så vi stannar hemma ett tag till.

Nu är kl. 09.20 och jag har fortfarande "bara" förvärkar inga riktiga som gör speciellt ont även om magen blir as hård och de känns när en förvärk sätter in så vet jag hur de känns med riktiga värkar. Så nu avvaktar vi.

13:15

Nu har de gått några timmar och mina värkar har blivit lite starkare och kommer med lite ojämna mellanrum. Jag försöker röra på mig men de blir lite långtråkigt med promenad i vardagsrummet och är inte så kul när de bara rinner hela tiden. Man vill ju inte direkt gå ner på stan heller och lämna ett blött spår efter sig. Känner mig inte så fräsh...

Jag tänker vänta med att ringa förlossningen tills jag har lite fler och starkare värkar. Jag är också hellre hemma och väntar på starkare värkar än på sjukhuset.


Felicia Aulén

inte så långt kvar med andra ord!

Nadinne

HejaHeja Anna!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress