6 augusti 2012

Svepning

Mammaliv

 

Jaha, ingen bebis i natt heller och nästan ingen sömn. Kunde inte sova för än runt 4 tiden och då tvingade jag mig ner i sängen igen. Sån tur ville Lea sova lite längre på morgonen så jag behövde bara gå upp och göra välling vid 6.30 sen sov vi till 8.10. Man blir inte bortskämd med sömn när man har barn direkt. Får väl ta igen de när de är tonåringar :S haha. Inte min magen nedan men tyckte den visade hur de kändes i natt :P

 

Idag är det BF, beräknad förlossningsdag och jag känner inget så här på morgonkvisten så vi får väl se hur de blir ikväll. Sen ska jag ju på svepningen hos barnmorskan vid 14.30 och de ska bli intressant. Nadinne är snäll och passar Lea undertiden så hon inte behöver vara med när de gör gynundersökningen.

 

Jag vill ju igentligen inte föda idag då de redan är så många som fyller år, Kerstin, Annika och Mickans lilla Linnea. Är ju kul att få ett eget datum men detta är ju inget som man bestämmer utan de är Bebban som bestämmer.

 

Idag började Andreas jobba, blandade känslor då de va så mysigt och skönt att ha han hemma men jag får ofta mer gjort när jag är själv och då känner man sig nyttig. Lea har jag hemma till den 21/8 då nya dagis börjar och de blir också intressant. Hon trivdes ju så bra på sitt förra och jag har lite ångest att vi ska byta men det här är mycket närmare hem och de gör så mycket sen när jag ska hämta och lämna på dagarna då jag också har en liten att ta hand om och säkert inte får någon sömn då heller...

20:26


Nu måste jag berätta om svepningen. Barnmorskan vart förvånad att jag inte fött än, lixom alla andra runt mig men Bebban segar sig fast. De är väl så trevligt i min livmoder så bebisar vill stanna där, Lea va ju hela 10 dagar sen. Usch så länge hoppas jag inte vi får vänta denna gången. Ja igångsättningsmetoden svepning de va ju en erfarenhet...man lägger sig ner som på en gyn undersökning och barnmorskan försöker separera hinnan som barnet ligger i från livmoderhalsen och de kan stimulera så förlossningen börjar. Eller chansen att den börjar innom 48 timmar ökar. Det gjorde asont! Jag fick öva mig på att profylaxandas för de va riktiga förlossningssmärtor när hon särade på livmodertappen. Men hon sa att den va mjuk och därför redo och de kom blod så troligtvis så gick slemproppen i samband med detta. Hon kunde sära på tappen ca 2 cm och kände t o m på bebisens huvud! Hon kände att huvudet var något bakåttiltat så hon försökte flytta de lite också och jag kan tänka mig att de va detta som gjorde ondast. Men åh va jag vart sugen på att se och hålla bebban när hon sa att hon rört vid henne!
Direkt efter blödde jag en del och ca en-två timmar efter kom riktiga sammandragninngar som eskalerade till förvärkar och de gick jag runt med hela kvällen. Barnmorskan sa att jag skulle äta skaldjur och röra på mig så först gick jag och Lea till affären men de va så ansträngande så jag va tvungen att sitta ner en stund och sedan när förvärkarna satte igång vart jag inte direkt sugen på att skutta runt i lägenheten för de gjorde så ont och va så obehagligt. Vi får se hur de artar sig, spännande är de iallafall.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress