Visst är de ganska mysigt när man kan krypa ner under en mjuk filt framför något bra tv program kanske tända några ljus och bara ta det lugnt när regnet skvalar ner utanför fönstret.
Men måste man klä på barn, fixa med regnkläder, paraplyer, regnskydd till vagnen, ta sig ut i det och till förskolan och sedan till BVC så blir de lite jobbigt med regn. Jag tycker väl inte de är jätte kul när de är svinkallt och regnar men de är heller inte så kul när de är fuktigt och ljummet för när man går där i sina lager regnkläder blir man blöt av både regnet och svetten under regnkläderna och mysigare har man ju haft.
Sjuk är jag också fortfarande, går och hostar slem så alla runt tror att man bär på pesten och viker hädan när man kommer nära. En slemhostande svettklump...Usch vad jag klagar, ne nu får jag skärpa mig.
 
De gick iallafall bättre att lämna Lea på förskolan idag, hon har ju inte velat bli lämnad hittills och gråtigt hysteriskt när vi går men idag så grät hon bara lite och när vi vinkade hej då så hade hon redan slutat.  Känns bättre och bättre men jag förstår att de inte är så kul att bli bortlämnad och se att lillasyster minsann får följa med hem igen. Vi försöker göra allt så hon inte ska känna sig bort prioriterad. Ingen svartsjuka har visat sig än men lite av de jag skrev innan att hon har börjat kalla sig själv bebis och vill sitta knät är ju ett sätt att söka bekräftelse. Då tror jag att de är viktigt att hon också får göra det, sitta i känt och vara med mamma om de nu är mamma hon vill vara med och de ska vi försöka fortsätta med. Vi är iallafall två stycken och då får den andre föräldern ta Belle för hon bryr sig ju inte vem hon är hos när hon är så här liten. 
 
Här hjälper hon mig mata lilla Belle så hon älskar att ta hand om henne och hjälpa mig med henne också :)
 
 
Amningen går bättre och bättre. Men är de bara jag som har problem med ömma och såriga bröstvårtor? Alla bloggar jag läser med nyblivna föräldrar verkar ha så lätt. De är bara att amma på, ingen skriver något om smärta eller problem... eller är de bara jag som är ärlig... usch, känns lite orätvist iallafall, jag kämpar och kämpar med amningen och pumpandet och skarvar på med ersättning när hon fortfarande efter flera timmars amning inte blivit mätt. Jag vill ge henne bröstmjölk de första veckorna iallafall sedan får vi se hur länge jag orkar hålla på...
 
Besöket på BVC gick jättebra! Belle hade gått upp 150 gram, precis den vikt de rekommenderar en bebis att gå upp per vecka och nu va de ju 9 dagar sedan hon vägdes sist så de känns jättebra! Hon hade blivit hela 2 cm längre sedan förlossningen så 1 cm/vecka och de är ju inte illa de heller. Tänk om man skulle fortsätta att växa så här, haha då skulle man va lång. Vår nya barnmorska heter Kickan och är jätte gullig, vår gamla som vi haft med Lea har slutat så nu har vi Kickan för både Lea och Belle och de känns super bra.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress